Laatste nieuws

90 nieuwe opleggers voor Meeus

In september 2009 heeft Meeus Transport samen met zusterbedrijf  Darvi geÔnvesteerd in 90 nieuwe Schmitz-opleggers, type tautline met schuifkap. Hiervan zijn 10 zg. Joloda-opleggers.  Met deze investering wordt invulling gegeven aan de nieuwe wetgeving m.b.t. ladingzekeren die vanaf september in BelgiŽ van kracht is, en naar verwachting ook verder in (Zuid-) Europa zal worden ingevoerd.  

De opleggers zijn T‹V gecertificeerd volgens de norm: EN-12642 – XL, hetgeen o.a. inhoudt dat de opleggers zijn voorzien van sterkere zeilen, voorzien van verstevingingsbanden zowel aan de zijkanten als aan het dak, een anti-slipvloer, sterker kopschot en deuren. Tevens zijn alle opleggers voorzien van voldoende spanbanden en beschermingsonderdelen. De bestaande opleggervloot van Meeus Transport is inmiddels ook aangepast aan deze regelgeving en heeft dezelfde uitrusting gekregen.
 

Ondanks de economische recessie denkt Meeus Transport met deze actie een goede investering te hebben gedaan om de komende jaren met respect voor veiligheid en voor de internationale wetgeving, alle klanten te blijven bedienen.
 


Eerder

VTL Erkend Leerbedrijf

Meeus Transport en de gehele Meeus Group, is als eerste bedrijf in Nederland nu zichtbaar erkend als leerbedrijf.
Het bordje van VTL is 12 november 2007 op het hoofdkantoor van de Meeus Group onthuld door Jack Biskop (2e kamerlid CDA voor onderwijs) en de heren Woudenberg, Ros, Tellekamp en mevrouw Peters van VTL.
Natuurlijk is onze groep zeer trots op het feit dat wij als eerste bedrijf in Nederland zichtbaar erkend zijn.


- - - - -

Op 23-6-2007 organiseerde de Meeus Group in Bergen op  Zoom een open dag voor klanten, personeelsleden en andere belangstellenden. De terreinen en gebouwen aan de Blankenweg 11 waren hierbij  van 11:00 tot 18:00 uur opengesteld. 

 

Meeus Transport, Darvi, Mepavex Logistics en Van Egeraat Verhuizingen hadden met bussen een gezamenlijke rondleiding georganiseerd langs de gebouwen. Ook was er een banenmarkt waarvoor de interesse behoorlijk was.

Op deze dag vond op onze parkeerplaats ook de VTL Truck Experience plaats; een manifestatie met veel truckspektakel, demonstraties en chauffeurswedstrijden. Chauffeurs uit de hele regio namen deel aan de wedstrijden. Zij streden op sportieve wijze tegen elkaar op de onderdelen; behendigheid, lading zekeren en skelter rijden. 

Al met al een succesvolle dag om op terug te kijken!!

     

- - - - -

Op zaterdag 23 december 2006 is de thuisbasis van Meeus Transport verhuisd naar de splinternieuwe locatie gelegen aan de Blankenweg 11 te Bergen op Zoom. Deze hypermoderne locatie vormt tevens het hoofdkantoor van de gehele Meeus Group. Met deze verhuis zijn alle locaties in Bergen op Zoom geconcentreerd op een en hetzelfde kavel van
24 ha gelegen op het industrieterrein "Noordland".

Aan de nieuwe locatie is meer dan een jaar heel hard gewerkt. Het resultaat mag er dan ook zijn. Een hoogwaardige bouw waarmee de Meeus Group  de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

- - - - -

In maart 2005 zijn de overslag - activiteiten voor Meeus Transport verhuisd naar de nieuwe locatie "Noordland 8". Sinds de oprichting van Mepavex Logistics in 1965 vonden deze activiteiten plaats in de groupageloods aan de Vierlinghweg te Bergen op Zoom.

De locatie "Noordland 8" heeft een totale oppervlakte van 23.000 m2, en hiermee is de opslagcapaciteit voor
 Mepavex Logistics in Bergen op Zoom ruim 100.000 m2.